12 C
Tirana
E mërkurë, 27 Maj, 2020

Këshillat e Kryeministrit, një analizë…

Nga Adela RADOVANI 1•Kujdesu për të vërtetën E vërteta është një abstraksion tipikisht human, një dukuri e cila në thelb nuk ka asnjë kuptim. Ajo mund të bëhet krejt e prekshme...

E pamundur të jetosh në Kosovë edhe në 2019-tën

Nga Ilir MUHARREMI Për shkak padrejtësive, ngjarjeve politike, mos vlerësimit të artit, dhënies së shpërblimeve me të njofshëm, krizës ekonomike, vjedhjes para syve, është bërë e pamundur të jetosh në...

Enida N. Bozheku i shkruan Kryeministrit Rama dy fjalë reflektimi

Nga Enida N. BOZHEKU Per vitin 2019, dy fjale reflektimi! I nderuar Kryeminister! Me date 31 dhjetor sistemi Juaj i propagandes, mes shume te tjereve, ne mandatin tuaj te dyte, 5...

Anatomikisht burra…

Nga Elona CASLLI Shprehjen – Ai është Burrë- e dëgjoj gjithmonë e më rrallë në Shqipëri. Çfarë nënkupton njerëzia kur thotë- Ai është Burrë. Nënkupton vallë vetëm ndërtimin anatomik të...

Shqiptarët po i vrasin femrat sot, ku janë feministet?!

Nga Refxhei TOLA Ai dje vrau bashkëshorten dhe kunatën e tij. Një tjetër “ai” vrau vajzën sot. Një e re u vra para pak ditësh në mes të Tiranës. Të gjitha...

Sot jam student, status social i mohuar nga Tirana zyrtare

Nga Klara BUDA Mbështesim tërësisht protestën e studentëve Shqiptarë dhe kërkesat e tyre. I bëjmë thirrje të gjithë personaliteve të letërsisë, artit e kulturës që të shprehen në mbështetje të...

Anës dijes, i panxënë…

Nga Dritan SHANO Sot, ne shqiptarët shkojmë në spitale ku nuk shërohet dhe shkolla ku nuk mësohet. Ndërsa gjithnjë do ketë kohë për të rregulluar spitalet, koha për të ndrequr...

Kam dy fëmijë studentë në Itali, nuk kam paguar asnjë cent!

Nga Ismete Selmanaj LEBA Pashë të gjithë dialogun apo më mirë monologun e KM me studentët e Fakultetit të Gjeologjisë. Pjesa më e madhe ishin profesorë sesa studentë, por kjo...

E solli nga Amerika, e përdori për propagandë, e hodhi në qeli dhe…e nisi...

Nga Blerti DELIJA Në një vend normal perendimor, sot minimalisht do të duhej “të shkonte në shtëpi” Ministri i Shëndetësisë. Sepse sot për mijëra shkodranë po vritet shpresa për zemrat...

Shkrimi i vitit në ShqipNews: Do doja që ai të më njihte!

Nga Adela RADOVANI Ata flasin për terrorin dhe ata flasin për përdhunimin. Unë i shoh dhe i njoh. Dhe brenda sekondës më vjen një goditje nga brenda, një shpërthim kozmik...