21 C
Tirana
E hënë, 28 Shtator, 2020

GJENETIKA: Në fokus Shoshi, Shala dhe Mirdita

Marrë nga faqja e Gjergj MARKUT ◾◾◾ Antropologji Tradita që kemi trashëguar rreth origjines së këtyre fiseve në të shumtën e rasteve paraqesin tre vëllezër, të cilët nga zona e Pashtrikut...

Edukata

Nga Ymer BALA ◾◾◾ Prindt tone nuk kishin krye shkolla te nalta. Ata nuk dinin gjuhe te hueja por e dijshin se cka asht EDUKATA! Kur isha femij,shpesh Nana me dergonte me...

Martirët e Karadakut (1846 – 1848) sipas dokumenteve franceze

Nga Don Lush GJERGJI ◾◾◾ Një fjalë e urtë latine thotë kështu: Kundër fakteve nuk vlejnë argumentet. Dhe ashtu duhet të jetë gjithnjë. Fakti i përndjekjeve të të parëve tanë...

Rural dhe bujqësor nuk është e njëjta gjë!

Nga Dritan SHANO Shqipëria ka fshat dhe fshatarë, por nuk ka bujqësi. Ky është thjesht një fakt demografik, që tregon se jemi ende një shoqëri rurale, por nuk tregon automatikisht...

Fenomeni Jana – Pasojë e gjeneratës “Millenial”

Nga Evi KOKALARI ◾◾◾ Millenials, ose siç njihet ndryshe -gjenerata Y, e lindur midis vitet 1981-1996, thuhet se janë brezi më i përkëdhelur që ekziston sot. Të llastuar dhe rritur...

Intervistimi i viktimave apo të mbijetuarve

Për gazetarët - përdhunues të vajzës- gazetarët Muhamet Veliu dhe Artan Hoxha, dhe jo vetëm! Për ju vemje të neveritshme që nuk ndaloni para asgjëje, por vrisni dhe manipuloni përditë...

Shqipërisë i ka ikur truri

Shqipëria renditet në mesin e 15 vendeve për emigracionin e lartë të personave të arsimuar dhe me grada shkencore. Emigrimi i shqiptarëve të arsimuar në vitin 2010 dhe 2011...

Pse të rinjtë duhet të jenë më shumë se kurrë fryti i ndryshimit?

Nga Klarisa REXHVELAJ "M'at anë gardhit asgja të re!'-thotë MIGJENI Mes këtyre vargjeve të viteve 1930 vazhdon të lexohet një e vërtetë e hidhur e ralitetit tonë....

Pse përmbytet Lezha

Lezha është një ndër qytetet më të bukura dhe me një histori shumëvjeçare të vyer. Qyteti ka një reliev të jashtëzakonshëm me një bregdet të pasur i rrethuar nga...

E solli nga Amerika, e përdori për propagandë, e hodhi në qeli dhe…e nisi...

Nga Blerti DELIJA Në një vend normal perendimor, sot minimalisht do të duhej “të shkonte në shtëpi” Ministri i Shëndetësisë. Sepse sot për mijëra shkodranë po vritet shpresa për zemrat...