25 C
Tirana
E enjte, Qershor 20, 2019

TVSH paguhet dhe nga taksat e homoseksualëve!

Nga Xheni KARAJ ◾◾◾ Filmi i meposhtem Joshua dhe Harry me regji nga Marko Marchillo shkaktoi histerine e rradhes mes rojtareve te moralit, familjes tradicionale, gazetaruceve dhe avokatuceve impotent. Filmi sic do...

Gjenerata e re dhe varësia nga teknologjia

Nga Simon SINEK,2017 ◾◾◾ Çfarë është gjenerata e re? Gjenerat e re është një grup njerëzish që kanë lindur përafërsisht në vitin 1984-ër dhe më pas. Ata janë një brez i...

Fëmijët kanë nevojë të mbrohen nga të gjitha format e shfaqjes së dhunës

Nga Denisa DAKA ◾◾◾ Në shkelje flagrante të tē drejtave të fëmijëve, te respektimit, dinjitetit dhe nderit tē tyre, duke vënë nē rrezik integritetin e tyre gjithashtu, RTSH, ka transmetuar në...

Sot Tirana është qyteti që në çdo hap të bërtet “IK! Qërohu prej këtej!”

Nga Adela RADOVANI ◾◾◾ Në serialin parodik This is America, Sasha Baron Cohen i maskuar si liberal ekstrem bën një prezantim në këshillin rajonal të një zone thellësisht konservatore "rednecks", për...

Mijëra shkodranë që punojnë në Mal të Zi, Rama IK!

Nga Qamil GJYREZI ◾◾◾ Qeveria e Rilindjes dhe Kryeminstri i dështuar që po japin shpirt, po i detyrojnë njerëzit të largohen nga Shqipëria drejt vendeve të perëndimit dhe vendeve fqinje të...

Reforma e akademisë nis nga shkatërrimi saj

Nga Fitim ZEKTHI Në nëntor të vitit 2017, kryeministri Rama, gjatë një takimi me anëtarët e Akademisë së Shkencave, në mënyrë të pazakontë dhe të pangjashme me ndonjë vend në...

12 ligjet e Karmës që do të ta ndryshojnë jetën tënde

Nga Anila DINAJ Karma është ligji i shkakut dhe pasojës, një ligj i pathyeshëm i universit. Veprimet e tua krijojnë të ardhmen tëned. Arsyeja se pse fati yt është i...

Vendi nuk ka probleme, por plagë

Nga Dom Gjergj META Në vendin tonë më shumë se sa probleme ka plagë. Janë këto të fundit që shkaktojnë problemet. Dhe plagët janë të mëdha e të thella. Nuk...

Piramida – qendër teknologjike apo muze anti-Enver?

Nga Jonila GODOLE Para dy vjetesh, me qelloi te ulesha per darke ne nje tryeze prane nje punonjesi te Bashkise dhe dy zyrtareve te larte te huaj, te njohur per...

Topografia dhe organizimi i fisit në Shqipërinë e Veriut

Nga Franc Baron NOPÇA Shqipnija e Veriut deri tash vonë ishte e vetmja krahinë europiane në të cilën ekzistonte zhvillimi i fisit. Tue qenë se këtu zhvillimi i fisit nuk...