19 C
Tirana
E hënë, Shtator 16, 2019

Pasojat nga seksualizmi i jetës publike

Nga Agim BAÇI Kaosi me familjen, dërgimi i artit të vërtetë në periferi të kulturës së sotme dhe nxjerrja në pah e seksualizmit në gjithë komunikimin modern, ka sjellë...

Ligji i pushtetit mbi ligjin e shtetit

Nga Ylli MANJANI Zoti Aurel Plasari, na sjell në vemendje këto kohë delikate, studimin politik me titull “The dual state” të juristit dhe politologut Ernst Fraenkel. Më aktual se ky libër...

Kush e shkatërroi në të vërtetë Perlën e Adriatikut

Nga Andi KUMI Durrësi magnet i te vobektëve dhe sakatëve nga gjithë rrethet. Hallexhijve në mëshirë të pushuesve që fillojnë ditën me pazarin e çadrave 3 mijë lek apo 4 mijë...

Raca e keqe e antishqiptarëve

Nga Indrit VOKSHI Po qarkullokan portalet prononcimin e një vajze e cila thotë : "S'kemi nevojë për Kosovën, kosovarët i duam veç për turizëm" Dhe, kjo na u quajtka hapje e...

Gjuha e drunjtë dhe kodoshllëku diplomatik

Nga Ergys MËRTIRI Vajza e Roland Trebickës thotë se duhet një teater i ri, pastaj se si dhe ku, kjo është një çështje që i përket politikës për ta vendosur....

“Mjaft më! Shqipëria, nuk është Mustafa Nano dhe as soji tij”

Nga Ndue UKAJ Petro Marko, në librin e kujtimeve të tij, tregon pse nuk u bë anëtar i Partisë Komuniste të Shqipërisë? Këtë e kam thënë – thotë ai –...

Minjtë e “Bllokut” janë ringjallur

Nga Luan RAMA Disa syresh i kam parë shumë vite më parë. Ndonjë edhe e kam njohur, po pavarësisht faktit në i kam njohur apo jo, të gjithë kishin diçka...

Serbët e Tiranës

Nga Indrit VOKSHI Qysh se kam filluar të mendoj, Bashkimi Kosovë-Shqipëri ka qenë për mua diçka e natyrshme, si diçka që lindi me njeriun. S'kam mundur kurrë ta pranoj Shqipërinë...

Provokacia e prostitutës së vëmendjes

Nga Faton ISMAJLI Ideja e paargumentuar e Mustafa Nanos se shumë shqiptarë, sidomos ata të Kosovës, kanë gjak serbi nuk duhet para si tragjike. Duhet të shihet si...

Mustafa Nano, ajo Serbia jote ideale nuk ekziston!

Nga Emin AZEMI "Mustafa Nano mund ta dashurojë Serbinë me Kosovën si pjesë të saj, por jo si guralec në opingën e tij. Serbia o Mustafa nuk të do ty,...