18 C
Tirana
E hënë, Nëntor 18, 2019

Migjeni

Nga Bardhyl LONDO ◾◾◾ Me jepni nje vale t ju jap nje lume, me jepni nje fjale T'u jap nje kenge, me jepni nje zog t'u jap nje qiell, me jepni nje dashuri T'u jap nje dhembje, me jepni...

Ishe një zambak

Nga Vaso PAPAJ ◾◾◾ Shoh mbi qytet një kupë me yje, si lule maji, prush, Varur mbi pullazet e lagjes tënde të vjetër, Se zgjuar jam tërë natën, brenda syve të...

Spiritualiteti serb

Nga Tomislav MARKOVIC ◾◾◾ Pati shumë reagime kundër marrjes së çmimit Nobel nga prozatori dhe dramaturgu sllavo-austriak Peter Handke. Unë vetë, në vend të një retorike personale, po e ripostoj si...

Sot jam dehur por jo me uiski…

Nga Sami MILLOSHI ◾◾◾ Sot jam dehur, Por, jo me uiski... I rashe pash me pash qytetit, dhe syte m'u turbulluan tek nje shpine e bardhe e zbuluar gruaje q'e ...

Mario Puzzo: Dhjetë këshilla që nuk duhen refuzuar për të shkruar një bestseller të...

Përgatiti Shpëtim KELMENDI ◾◾◾ Mario Puzo 15 tetor 1920 – 2 korrik 1999 1▪️Mos shkruaj kurrë në vetën e parë. 2▪️Mos ia trego kurrë punën tënde dikujt tjetër, sepse kjo mund të të...

Rroba për andej

Nga Faruk MYRTAJ ◾◾◾ Prindërve të mi... Ai, plaku, ende flè. Pas pak do të zgjohet. E zë gjumi herë pas here, në të gjitha orët e ditës, por s’ka orar...

Dritarja e fundit

Nga Faruk MYRTAJ ◾◾◾ Dy vjet më parë na dhuruan një shtëpi. Deri atë kohë, prindërit kërkonin strehë ku mundnim. Në të ndarën e një magazine, nja gjashtë muaj, për ca...

Ah…

Nga Ndoc GJETJA ◾◾◾ Ah, të kishim gëzime sa kemi partira, të kisha dhoma sa kemi ministra, të kisha shokë sa kemi shefa, të kisha miq sa kemi gazeta, të kisha mikesha sa kemi vetura, ah, të...

Helenës

Nga Ismail KADARE ◾◾◾ Kambanat qenë të gjitha brenda meje. Megjithatë krejt i tmerruar brofa Nga shtrati. Timpani gati po më çahej. Në shtratin ngjitur flinte ime shoqe E qetë krejtësisht. Ndihej që s’kishte Asgjë ndërgjegjeshpuese që ta...

Turmat e dimrit

Nga Faruk MYRTAJ ◾◾◾ ...