15 C
Tirana
E shtunë, 28 Mars, 2020

Thaçi po takohet me ruset me ndermjetesim te gabuar

Nga Berat BUZHALA Do episode duhet me i analizu, e njera prej tyre eshte ky TAKIM i kreut te shtetit te Kosoves, me piunin e Vladimir Putinit, Dimitri Medvedev, Kryeminister...

Shqipërisë i ka ikur truri

Shqipëria renditet në mesin e 15 vendeve për emigracionin e lartë të personave të arsimuar dhe me grada shkencore. Emigrimi i shqiptarëve të arsimuar në vitin 2010 dhe 2011...

Për portalet dhe qeverinë. “Mercenarët” dhe “tradhtarët”

Nëse portalet kanë bërë një shkelje etike, qeveria ka kryer një tradhti. Tyta e Topit duhet kthyer drejt kësaj shënjestre. Nga Alfred LELA Mungesa e transparencës për Marrëveshjen e...

Ramush Haradinaj tek Baballarët e Kombit

Vizitë reflektuese tek baballarët e kombit, aty ku historia e shtetit u vulos me pavarësinë e saj dhe valimin e flamurit. Monumenti i Pavarësisë në Vlorë është rruga jonë historike...

Kronikë e një proteste të paralajmëruar të studentëve të dështuar të tranzicionit

Nga Faik KANDARE Çfarë proteste o Njeri?! Do të mrekullohesha po te kishte vertete ne kryeqytetin tone nje proteste te paralajmeruar! Ti thua protestë studentesh, nuk jemi gati te pranojme se...

Çamëria, ku flitej e këndohej vetëm shqip

Një impresion i veçantë, një shqetësim dhe pikëllim mbizotëron kur të qëndrosh në Çamëri, dhe në ato vendbanime ku gjithçka ‘shqip’ apo ‘shqiptare’ ndalohet dhe dënohet. Rrugëtimi në këtë...

Edhe njëherë Erjon Veliaj!

Nga Indrit VOKSHI Cilat janë fjalët që janë dëbuar nga fjalori publik-politik e si rrjedhojë janë hequr si prioritete? Fjalët "votë e lirë", "ekonomi e tregut", "ndarje e pushteteve", "respektim dhe...

George Soros të shpallet person non grata në territoret shqiptare

Peter Lumaj është avokati shqiptaro-amerikan, i cili ka qenë kandidati republikan për guvernator dhe Sekretar të Shtetit në Konektikat. Ai është mjaft i njohur në rrethet e emigracionit shqiptar...

Suksese ekipit fitues të PD-së, për rrëzimin e qeverisë Rama

Nga Qamil GJYREZI 1.Kthimi i besimit tek shqiptarët, detyre historike e P.D-së. Kthimi i besimit për shqiptarët është detyrë historike e P.D.-së. Këtë mesazh jep edhe lideri demokrat Lulzim Basha. Ky...