12 C
Tirana
E premte, Nëntor 15, 2019

Sokol Teme Sejko, djaloshi që sfidoi vdekjen

Nga Enver KUSHI ◾◾◾ Më 6 mars 1974, në moshën 24 vjeç, u pushkatua Sokol Teme Sejko. Është një ngjarje e rëndë, tepër tragjike dhe me akuza nga më...

Kleri katolik shqiptar si imazhi simbol i perceptimit tё armikut tё popullit nga diktatura...

Nga Dr. Gjon BORIÇI ◾◾◾ I▪️Në vend të hyrjes – Marksizmi vs. Krishtërimit Debati i madh qё ёshtё zhvilluar pёrgjatё dy shekujve tё fundit pas lindjes sё teorisë marksiste dhe Krishtërimit,...

Kampet e përqëndrimit

Ben OROSHI ◾◾◾ “Në ditën e parë të çangës në apelin e parë, të, kampit të parë të dhunës së pafundme do të përgjigjeshin familjet Markagjoni, Pervizi, Bajraktari, Dukagjini, Kokali, Dine,...

Martanesh: U nda Marta nesh!

Brigada e parë partizane e Mehmet Shehut, pushkatoi pa gjygj, pa vendim, 22 djem e burra të Martaneshit, për të cilët është ngritur një memorial në fshatin Peshk. I...

Amanetet e fundit

Marrë nga muri i Desada METAJ ◾◾◾ Në gushtin e vitit 1945 pushteti diktatorial i EH çoi para skuadrës së pushkatimit një grup intelektualësh nga qarku i Fierit. Mes tyre ishte...

Ne djemtë e dhjerë të shtypit

Nga Ruben AVXHIU ◾◾◾ “Nuk di çfarë të bëj me këtë shtyp. Ta lexoj apo ta dhjes!” Edvin Rama Më kujtohet në vitin 1997 (apo 1998), kur Edi Rama kishte kaluar cakun...

Kostaq Stefa: Kur bukuria shndërrohet në provë materiale të krimit

Nga Shpend Sollaku NOÉ,"Dielli" ◾◾◾ Në shtetin e shëmtuar që vriste atdheun e bukur. Të metamorfozës së medaljeve të ringjallura si pranga, të zinxhirëve e drynave me çelësa të hedhura...

Ikja e pakthyeshme e Fatos Baxhakut

Nga Faruk MYRTAJ ...Nuk i kemi aq te shumte profesionistet dhe te ndershmit njeheresh si te Fatos Baxhaku, jo, nuk... Nuk ka mundesi pranimi, per kesi lloj...

Gjergji erdhi nga drita…

Ikjet janë gjithmonë të hidhura, por ikjet e papritura e të parakohshme dhembin edhe më tepër! Një njeri i madh dhe artist i shkëlqyer, një pedagog i zoti si...