6 C
Tirana
E hënë, Dhjetor 9, 2019

Një jetë e tradhtuar

Nga Drini PILKATI Fragment Ishte Nëndori i vitit 2000 dhe sapo isha kthyer nga Italia, pasi më kishin njoftuar se nëna ime ishte shumë e sëmurë. Në Tiranë kisha mbajtur akoma...

Në ditët e vështira duken kombet e mëdha

Nga Neritan SEJAMINI ◾◾◾ Më 11 shtator 2001 pashë nga afër e përjetova, nga njëra anë, tronditjen paralizuese të një krimi barbar dhe, nga ana tjetër, ngadhnjimin e njerëzve të lirë....

Demonët e kuq

"Në vendin e gënjeshtrës e vërteta është një semundje" Gianni Roddari Nga Ilir DEMALIA "Populli në baladat e tij, pena e shkrimtarëve , pentagramet e muzikantëve, mermeri në studiot e skulptorëve, vetvetishëm...

Në kujtim të një dite historike

Nga Reshat KRIPA Dita e Flamurit Ky shkrim i dedikohet një ngjarjeje të jashtëzakonshme që ka ndodhur në qytetin tim të lindjes, në Vlorë, në kremtimin e ditës së pavareësisë...

Ana (Hana) Sauku: mjekja e pagjumë

Nga Marsida T NAJDENI ◾◾◾ Dr. Hana Paçuku-Sauku u lind në Tiranë më 1939 në gjirin e një familjeje dibrane të ardhur në Tiranë në fillimshekullin e kaluar. Pasi mbaron...

Robert Shvarc: Kush ishte përkthyesi gjerman me nënë nga Elbasani

Robert Shvarc lindi në Sarajevë, më 10 dhjetor, 1932 nga një baba hebre nga Austria dhe një nënë nga Elbasani. Ai dashuronte dhe lëvronte në mënyrë të përsosur gjuhën shqipe,...

Presidenti Wilson, engjëlli mbrojtës i Shqipërisë

Nga Andi MEMA Thomas Woodrow Wilson u lind në qytetin Stauton, Virxhinia të Amerikës më 28 dhjetor 1856. Gjatë shkollimi dallohej si një nxënës i zellshëm dhe orator i mirë,...

Portreti i Mësuesit të Kombit Jorgji Karbunara

◾◾◾ Nënshkruesi i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë Babë Dudë Karbunara lindi në lagjen Kala në Berat më 22 prill 1842 me emrin Jorgji Karbunara. I gjyshi, të cilit i mori...

Pandi Gjiza

Nga Agim XHAFKA ◾◾◾ Korça dallohet për përdorimin e llagapëve. Nuk gjen një njeri të vetëm pa një të tillë. Dëgjon p.sh si u gdhive o But,si je o Okllai,hë...

Ju prezantoj me Sokol Drrasatin

Nga Genc SEJKO ◾◾◾ Ju edhe mund ta njihni por nuk e dini se kush është ai. Kjo sepse Sokoli ka thjeshtësinë e njeriut që nuk flet për veten. Me 13...