23 C
Tirana
E premte, Gusht 23, 2019

Martanesh: U nda Marta nesh!

Brigada e parë partizane e Mehmet Shehut, pushkatoi pa gjygj, pa vendim, 22 djem e burra të Martaneshit, për të cilët është ngritur një memorial në fshatin Peshk. I...

Amanetet e fundit

Marrë nga muri i Desada METAJ ◾◾◾ Në gushtin e vitit 1945 pushteti diktatorial i EH çoi para skuadrës së pushkatimit një grup intelektualësh nga qarku i Fierit. Mes tyre ishte...

Ne djemtë e dhjerë të shtypit

Nga Ruben AVXHIU ◾◾◾ “Nuk di çfarë të bëj me këtë shtyp. Ta lexoj apo ta dhjes!” Edvin Rama Më kujtohet në vitin 1997 (apo 1998), kur Edi Rama kishte kaluar cakun...

Kostaq Stefa: Kur bukuria shndërrohet në provë materiale të krimit

Nga Shpend Sollaku NOÉ,"Dielli" ◾◾◾ Në shtetin e shëmtuar që vriste atdheun e bukur. Të metamorfozës së medaljeve të ringjallura si pranga, të zinxhirëve e drynave me çelësa të hedhura...

Ikja e pakthyeshme e Fatos Baxhakut

Nga Faruk MYRTAJ ...Nuk i kemi aq te shumte profesionistet dhe te ndershmit njeheresh si te Fatos Baxhaku, jo, nuk... Nuk ka mundesi pranimi, per kesi lloj...

Gjergji erdhi nga drita…

Ikjet janë gjithmonë të hidhura, por ikjet e papritura e të parakohshme dhembin edhe më tepër! Një njeri i madh dhe artist i shkëlqyer, një pedagog i zoti si...

Ju prezantoj me Sokol Drrasatin

Nga Genc SEJKO ◾◾◾ Ju edhe mund ta njihni por nuk e dini se kush është ai. Kjo sepse Sokoli ka thjeshtësinë e njeriut që nuk flet për veten. Me 13...

Homazh për mikun tonë, Sherif Kaloshi

Nga Reshat KRIPA ◾◾◾ Ike i dashur miku ynë Sherif, ike dhe na le vetëm në rrugën tonë që kishim nisur Nuk do t’i harrojë kurrë ato ditë kur ti,...

Për pastërtinë e gjuhës

Nga Eqrem ÇABEJ ◾◾◾ Gjuha pasqyron një kombësi, ajo është pasqyra më e qartë e një kombësie dhe e kulturës së saj. Shkalla e pasurisë dhe e pastërtisë së gjuhës...

Homazh për albanistin e madh, zhdukur 75 vjet me parë, në maj 1942, në...

Nga Eqrem ÇABEJ ◾◾◾ Teksti i mëposhtëm u shkrua në vitin 1972 nga Eqrem Çabej me rastin e 30-vjetorit të humbjes së profesorit e mikut të tij. Foton me kushtim e mbajti...