19 C
Tirana
E diel, Shtator 22, 2019

Sqarim i imi për bucetat e shtatores së Adem Demaçit

Nga Ilir MUHARREMI ◾◾◾ I lumtur për të qenë anëtar i komisionit për përzgjedhjen e bucetës e më pastaj krjimit të shtatores së baces Adem Demaçi. Ishin vetëm shtatë buceta për...

Sa Ismail Kadare janë brenda Ismail Kadaresë?!

Nga Prof. Anton Nikë BERISHA Petraq Kolevica,"Autobiografia e Ismail Kadaresë në vargje". Studim kritik. Botim i “Marin Barletit” të Tiranës Libër i dëshmive dhe i provave të shumta Çështja e quajtur Ismail...

Artisti kosovar “I AM I” kundër Erdoganit për të mirën e demokracisë

Nga Ilir MUHARREMI ◾◾◾ Artisti i cili dëshiron të qëndroj anonim e që bëri bujë me performancen e tij pranë objektit të Qeverisë së Kosovës paraqet një projekt shumë interesant të...

Ese për dramën “Trenat” të Haqif Mulliqit

Nga Emin Z. EMINI ◾◾◾ “Trenat” e Haqif Mulliqit nuk trajton mjetin me të cilin është shërbyer makineria serbe për deportimin e dhunshëm të rreth një milion shqiptarëve nga trojet e...

Më pëlqeu guximi i artistes Hoxha që riprintoi tri fotografitë e bllokuara nga policia...

Nga Ilir MUHARREMI ◾◾◾ Gabim të madh bën autoritet serbe që ndaluan tri fotografi të artistes Eliza Hoxha për t’i ekspozuar në Festivalin treditor “Mirëdita- Dobardan”. Arti ka për detyrë të...

Kështjella apo sanatoriumi i Ali Pashës

Nga Getoarbë Mulliqi BOJAJ ◾◾◾ Përkitazi me dramën “Rulet rus për Ali Pashën, të Milazim Krasniqit. Botuar nga Shtëpia Botuese Logos A, Shkup. Akti final, apo të tradhtia e madhe për Ali...

Pse mungojnë skulpturat publike femërore në Kosovë çka tregon kjo për femrën?

Nga Ilir MUHARREMI ◾◾◾ Pse te ne në Kosovë nuk kemi shtatore me figura femërore? A dëshmon kjo se femra nuk ka kontribuar shumë në politikë, shkencë, filozofi, art, histori ose...

Kujdes nga kitchi këto kriteret duhet t’i ketë shtatorja e Adem Demaçit

Nga Ilir MUHARREMI ◾◾◾ Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për ngritjen e shtatores së veprimtarit Adem Demaçi dhe ka nisur procedurat për realizimin e saj. Është hapur edhe tenderi për projektimin...

Shtatorja e Shkëlzen Haradinaj ekspresionizëm i tejkaluar

Nga Ilir MUHARREMI ◾◾◾ Sot në Pejë është përuruar sheshi “Shkëlzen Haradinaj”, në të cilin është përuruar edhe shtatorja e heroit të UÇK-së, Shkëlzen Haradinaj. Shtrohet pyetja kjo shtatore a i...

Drama e represionit dhe shfarosjes

Nga Albatros REXHAJ   ◾◾◾ “Gjakova një luftë ndryshe” nga Haqif Mulliqi e botuar nga Shtëpia Botuese ARMAGEDONI Prishtinë dhe e shfaqur premierë në Festivalin e Teatrove në Edinburg...