12 C
Tirana
E enjte, 23 Janar, 2020

Kurirët shqiptarë të rrenave serbe!

Ende ka redaktorë në Prishtinë, po edhe në Tiranë, që s’e kanë tejkaluar kompleksin e inferioritetit ndaj propagandës sllave. Duke qenë nën trysninë e shputës së këtij inferioriteti, ata...

Në Podgoricë po thyhen shtizat gjeopolitike

Nga Emin AZEMI ◾◾◾ Kthjelltësia e Podgoricës dhe Shkupit për të akseptuar drejt rikonfigurimet gjeopolitike, duke integruar në kulturën e vendimmarrjes shtetërore një frymë të re, i bën këto dy shtete...

Vendi po zbrazet, do të ngelim edhe pa vajtojca!

Nga Emin AZEMI ◾◾◾ Vendi po zbrazet dhe ka rrezik që një ditë nuk do të ketë as vajtojca për t’i qarë shtëpitë e bukura që do të ngelin me drita...

Kush ishin shqiptarët nga Maqedonia që morën pjesë në themelimin e LDK-së

◾◾◾ Emra të njohur të intelektualëve shqiptarë me origjinë nga Maqedonia janë pjesë e themelimit të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), që atëkohë njihej si një lëvizje politike që...

Memorandumi i dytë

Nga Salajdin SALIHU Elitat politike dhe akademike serbe vazhdojnë që ta shohin botën me dioptri nacionaliste dhe të gjykojnë sipas kallëpeve mentale të shekullit XIX. Shqiptarët ende shihen si...

Sakrifica jonë për veten tonë

Nga Blerton ASLLANI Të nderuar lexues, po mundohem të gjej forcë në çdo cep të aktualitetit për ta shkruar këtë shkrim që ju do ta lexoni. Është e vështirë të flasësh...

Shqiptarët e “bodrumeve” dhe maqedonasit e “salloneve”!

Nga Emin AZEMI ◾◾◾ Shoqëria në Maqedoni funksionon si një shtëpi me disa nivele, ku zakonisht në nivelin e sipërm bëjnë pallën e qejfit “gazdallarët” maqedonas, përdhesen e menaxhojnë “sluzbenikat” maqedonas,...

Shteti shqiptar duhet të mbrojë Enes Azirin dhe shqiptarët kudo që ndodhen

Ky djalë në foto është Enes Aziri nga Shkupi është kickbokser. Te dielën me 24 Qershor 2018 i është hequr titulli Kampion Ballkanik titill të cilin e...

Shqiptarët sipas Krist Malokit

Nga Salajdin SALIHU Çdo komb, sipas Gustave Le Bon-it, e ka konstitucionin e vet mendor dhe udhëhiqet nga ide të pakta. Të gjitha artet, institucionet dhe politikën ja përshtat...

Akademiku maqedonas: Mungesa e shqiptarëve të krishterë në Maqedoni, është fat i madh për...

Nga Gani MEHMETAJ ◾◾◾ Kthimi i shqiptarëve në rrënjë do të trondiste themelet e shtetit! -Dimçe, pranoje se shqiptarëve ortodoksë ua keni zënë frymën, shqiptarët katolikë i dëbuat, me shqiptarët myslimanë talleni,...