24 C
Tirana
E martë, 11 Maj, 2021

Kush ishin shqiptarët nga Maqedonia që morën pjesë në themelimin e LDK-së

◾◾◾ Emra të njohur të intelektualëve shqiptarë me origjinë nga Maqedonia janë pjesë e themelimit të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), që atëkohë njihej si një lëvizje politike që...

Vendi po zbrazet, do të ngelim edhe pa vajtojca!

Nga Emin AZEMI ◾◾◾ Vendi po zbrazet dhe ka rrezik që një ditë nuk do të ketë as vajtojca për t’i qarë shtëpitë e bukura që do të ngelin me drita...

Shqiptarët e “bodrumeve” dhe maqedonasit e “salloneve”!

Nga Emin AZEMI ◾◾◾ Shoqëria në Maqedoni funksionon si një shtëpi me disa nivele, ku zakonisht në nivelin e sipërm bëjnë pallën e qejfit “gazdallarët” maqedonas, përdhesen e menaxhojnë “sluzbenikat” maqedonas,...

Gjykata që mbrojnë maqedonas, e dënojnë shqiptarë!

Nga Emin AZEMI ◾◾◾ Të flasësh për një sistem të pareformuar që qenka ende i ndikuar nga politika dhe të mos përmendësh produktet e këtij deformiteti, siç janë rastet e montuara...

Pse Gjuha Shqipe quhet Gjuhë e Zotit

Nga Qemal ILJAZI MITOLOGJIA FLET SHQIP * Ky shkrim e ka si qëllim zbardhjen e origjinës së Mitologjisë me anë të...

Sakrifica jonë për veten tonë

Nga Blerton ASLLANI Të nderuar lexues, po mundohem të gjej forcë në çdo cep të aktualitetit për ta shkruar këtë shkrim që ju do ta lexoni. Është e vështirë të flasësh...

Në Iliridë flamurit Kuq e Zi ju bashkangjit një flamur i paidentifikuar !

Nga Blerton ARSLLANI Nentori me dy flamuj, Nentor i ftohte qe tregon sa te varfer jane shqiptaret dhe çfare loje e pushtetit sllav jane. Ky gjest, ky vendim, pertej keqkuptimeve eshte...

Cubat e vitit 2050

Nga Nexhmedin SPAHIU O Zot, t’lus unë m’katari, Falnaj m’katet për jetë e mot, Gjithë ku shkel këmbë shqiptari Ti, bekoje, i Madhi Zot. Viteve të ‘90-ta, në lokalet e Tiranës bisedonim se çfarë...

Kurirët shqiptarë të rrenave serbe!

Ende ka redaktorë në Prishtinë, po edhe në Tiranë, që s’e kanë tejkaluar kompleksin e inferioritetit ndaj propagandës sllave. Duke qenë nën trysninë e shputës së këtij inferioriteti, ata...

Memorandumi i dytë

Nga Salajdin SALIHU Elitat politike dhe akademike serbe vazhdojnë që ta shohin botën me dioptri nacionaliste dhe të gjykojnë sipas kallëpeve mentale të shekullit XIX. Shqiptarët ende shihen si...