26 C
Tirana
E martë, 11 Maj, 2021

Shqipëria ndërmjet aspiratave dhe mundësive

Nga Prof.Dr.Haqif MULLIQI ◾◾◾ Nga fundi i vitit 1942 dhe me fillim në vitin 1943, Ministria e Jashtme e Britanisë së Madhe (FO) nisi që me seriozitet ta shqyrtonte edhe çështjen...

Zgjidhja e kontesteve, në dëm të Shqipërisë

Nga Haqif MULLIQI dhe Daut DAUTI ◾◾◾ Në vitin 1913, në Londër, Konferenca e Ambasadorëve e Fuqive të Mëdha i caktoi kufijtë e Shqipërisë në vija të përgjithshme, me çfarë...

Sheqerie Buqaj: Një shfaqje dhe një lojë fantastike

Nga Haqif MULLIQI ◾◾◾ Më duhet ta pranoj se, ka kohë që nuk më ka emocionuar një shfaqje siç e bëri mbrëmë shfaqja "Simedea apo zëri njerëzor" e Zhak Koktosë dhe...

E qeshura si pjesë imanente e tërësisë së njeriut

Prof.Dr.Haqif MULLIQI ◾◾◾ Fshehtësinë mbi atë se çfarë në esencë është apo edhe duhet të jetë një komedi e mirë apo edhe një komikë e mirë, në të ashtuquajturin qark...

Shqipëria ndërmjet aspiratave dhe mundësive

Nga Prof. Dr. Haqif MULLIQI ◾◾◾ Nga fundi i vitit 1942 dhe me fillim në vitin 1943, Ministria e Jashtme e Britanisë së Madhe (FO) nisi që me seriozitet ta shqyrtonte...

Libri që shpalos esencat e lëvizjeve politike kombëtare

Nga Haqif MULLIQI ◾◾◾ Momentet më “të mira” për gazetarinë janë ato të kohës kur një popull e ka më së vështiri. Dhe, besoj se mu këtë u përpoq të na...

Ekrem Kryeziu: Autori i ambivalentave në krijimin e ndër-marrëdhënieve njerëzore

Prof. Dr. Haqif MULLIQI Duke i njohur dramat e Ekrem Kryeziut, të thuash, gjatë gjithë procesit të krijimit të tyre, që nga idetë e para e deri tek përfundimi i...

Si ku dhe nga kush ndodhi vrasja e Draganit, policit më famëkeq të Prishtinës

Nga Haqif MULLIQI Një prej historive më interesante e mbase edhe më spektakularë të luftës në Prishtinë është ajo e marsit të vitit 1999, kur, në lagjen Emshir (sot Kalabria)...

11 Shtator 2001: Asnjë ditë nuk do të të fshijë nga kujtesa e...

Nga Prof.Shpresë MULLIQI ◾◾◾ Fragment nga një reportazh imi dhe i Haqifit gjatë vizitës në Memorialin Muzeor të 11 Shtatorit në New York Është një thënie e Virgjilit e cila, në vete,...

Udhëpërshkrim: Petra e shtatë mrekullive të botës

Nga Shpresë dhe Haqif MULLIQI Drejt Petrës – qytetit të lashtë dhe një prej më të veçantëve në rruzull Herët, para mëngjesit, një mikrobus ndalon para hotelit “Palmira”, në kryeqytetin...