Nga Jusuf BUXHOVI

◾◾◾

Historiani dhe publicisti, njëri prej themeluesve të Lidhjes Demokratike të Kosovës, ka publikuar listën e pjesëmarrësve në Kuvendin themelues të kësaj partie.

Buxhovi për nder të 30 vjetori të LDK-së, ka publikuar 142 emrat e atyre që ishin pjesëmarrës apo themelues të LDK-së.

Buxhovi, thotë se ata janë themelues dhe pjesë e historisë dhe pa ta nuk do të kishte as LDK e as zhvillim që mori kahun e ndryshimeve ndër më të fuqishmit e shuekullit, ku iu vu në binarët e pandalshëm historik të shtetndërtimit.

▪️Lista e pjesëmarrësve në Kuvendin Themelues – Ata që bënë historinë…

Pjesëmarrësit e Kuvendit Themelues, janë themelues të Partisë, por njëherësh edhe pjesë e historisë. Sepse, pa ta nuk do të kishte as LDK e as një zhvillim që mori kahun e ndryshimit ndër më të fuqishmit e shekulli, me ç’rast iu vu në binarët e pandalshëm historik shtetndërtiumi. Themeluesit legjitimuan përpjekjet e Këshillit Nismëtar poër themelimin e Partisë.

Në Kuvendin Themelues, “zyrtarisht” morën pjesë 142. Kjo del nga 9 prej 10 listave të shpërndara, ku mungon njëra e ngatërruar midis dokumenteve) që kishte 17 emra. Shpresojmë që kjo liste të gjendet dhe të rrumbullakohet numri i kuvendarëve historikë.

PJESËMARRËSIT E KUVENDIT THEMELUES TË LIDHJES DEMOKRATIKE TË KOSOVËS

1. Dr. Ibrahim Rugova

2. Jusuf Buxhovi

3. Dr. Zekeria Cana

4. Milazim Krasniqi

5. Ajri Begu

6. Dr. Fehmi Agani

7. Dr. Bujar Bukoshi

8. Dr. Zenel Kelmendi

9. Akademik Idriz Ajeti

10. Akademik Dëvrish Rozhaja

11. Akademik Mark Krasniqi

12. Dr. Ali Aliu

13. Ibrahim Berisha

14. Xhemail Mustafa

15. Hysen Matoshi

16. Zenun Çelaj

17. Neshet Nushi

18. Ramiz Hoxha

19. Ymer Jaka

20. Nekibe Kelmendi

21. Agni Dika

22. Dr.Sali Krasniqi

23. Dr. Ali Zatriqi

24. Arbër Xhaferi

25. Ramiz Abdyli

26. Blerim Reka

27. Halil Matoshi

28. Faton Deda

29. Fehmi Rexhepi

30. Iliaz Bylykbashi

31. Sylejman Aliu

32. Ali Mehmetaj

33. Muharrem Ramabaja

34. Fetah Ademi

35. Syzana Hajzeri

36. Sali Sefaj

37. Florent Nela

38. Ismail Gashi

39. Muharrem Ramabaja

40. Sadullah Hoxha

41. Dr.Fatmir Dalladaku

42. Dr.Abdyl Krasniqi

43. Faton Deda

44. Luan Arxhirexha

45. Hasan Ahmeti

46. Fehmi Graipçevci

47. Behar Zogiani

48. Ekrem Guri

49. Isa Haxhia

50. Lutfi Murtezi

51. Ruzhdi Demiri

52. Eduard Gashi

53. Fatmir Sejdiu

54. Fatbardha Duli

55. Luljeta Buxhovi

56. Evliana Bajçinovci

57. Vesta Nura

58. Argjentina Duli

59. Fanol Duli

60. Nezir Sefaj

61. Florina Sefaj

62. Rrahman Bislimi

63. Milaim Kelmendi

64. Flamur Keqa

65. Fatos Aliu

66. Rizah Krasniqi

67. Rifat Krasniqi

68. Musa Tullari

69. Haqif Sh. Mulliqi

70. Ali N. Duli

71. Haki Mulliqi

72. Abdyl Zhaveli

73. Basri Gojani

74. Zaim Istrefi

75. Dr.Kadri Zhuta

76. Mixhait Pollozhani

77. Behram Krasniqi

78. Avdullah Osmani

79. Xhafer Hyseni

80. Mehdin Rexhepi

81. Munish Hyseni

82. Abdyl Mustafa

83. Selman Mehaj

84. Isak Murati

85. Nehat Krasniqi

86. Ragip Veseli

87. Abdyl Ramaj

88. Xhafer Xhaferi

89. Binak Kelmendi

90. Islam Veliu

91. Mentor Jakupi

92. Bejtush Isufi

93. Ejup Kolica

94. Sadi Bexheti

95. Luan Pula

96. Daut Blakaj

97. Kemajl Luci

98. Fatmir Peja

99. Ylber Hysa

100. Haxhi Mehmetaj

101. Bedri Mehmetaj

102. Rexh Mehmetaj

103. Ramadan M. Maloku

104. Rexhep (Sahit) Osmani

105. Rifan Ismaili

106. Fatime Ismaili

107. Ramiz Fazliu

108. Hazir Reka

109. Dr. Lutfi Dervishi

110. Skëndr Kada

111. Jusuf Hakaj

112. Faik Polloshka

113. Gani Mehmetaj

114. Abdyl Kadolli

115. Islam Ejupi

116. Agron Haxhosaj

117. Ndue Kurti

118. Mehmet Gashi

119. Skënder Zogaj

120. Ibrahim Kelmendi

121. Selajdin Krasniqi

122. Bujar Mersini

123. Fikrije Mersini

124. Hysen Zherka

125. Ramadan Sejdiu

126. Bahrije Krasniqi

127. Shefqet Gashi

128. Mon Mulliqi

129. Sylejman Syla

130. Nehat S. Hoxha

131. Hamdi Krasniqi

132. Demë Topalli

133. Sali Zekaj

134. Qamil Batalli

135. Rexhep Hajdari

136. Shemsi Sh. Gërguri

137. Ejup Latifi

138. Bajrush Plakaj

139. Ali Krasniqi

140. Petrit Dushi

141. Abit Asllani

142. Lutfi Bilalli

Lista e I
Lista II
Lista III
Lista IV
Lista V
Lista VI
Lista VII
Lista VIII
Lista IX

Facebook Comments