Nga Rob KORE

◾◾◾

Çdo vit “The Economist Intelligence Unit” publikon nje renditje per qytetin “me te jetueshem” per 140 qytete neper gjithe boten.
Kriteret per perzgjedhjen e tyre jane:stabiliteti,sistemi shendetesor,kultura, ambjenti, arsimi dhe infrastruktura.
Po ashtu ecja neper qytet duhet te jete nje kenaqesi.
Ne dhjete vendet e para rrjeshtohen:

1▪️Viena, per te dytin vit rradhazi ze vendin e pare.
Kultura dhe ambjenti dy pikat e forta.

2▪️Melbourne, Australia
Ka qene renditur ne vend te pare nga 2011-2017
Konsiderohet qyteti i kultures i Australise

3▪️Sydney, Australia
Nga vendi i peste eshte ngjitur ne vend te trete.
Kultura dhe ambjenti jane treguesit e saj me te mire.

4▪️Osaka,Japan
Qytet port dhe qyteti i dyte mbas Tokyo.
Ka ulur shume kriminalitetin dhe ka permiresuar ndjeshem transportin .

5▪️Calgary, Canada
Konsiderohet qyteti më i jetueshem ne Ameriken e Veriut.

6▪️Vancouver, Canada
Eshte renditur ne vend te pare nga 2002-2010 dhe ne 2015.

7▪️Toronto, Canada
Qyteti me 230 nacionalitete te ndryshme. Jam krenar per kete.🤪

8▪️Tokyo,Japan
Konsiderohet nga qytetet me te sigurta ne bote.
Nga qytetet me turizmin me te larte ne bote, per shkak te kombinimit te modernes me te shkuaren.Vitin tjeter pret lojrat olimpike.

9▪️Copenhagen, Denmark
Qytet i shtrenjte, por permendet per sistemin shendetesor dhe transportin. Po ben perpjekje qe ne pak vite te behet qyteti me perqindjen me te larte te biçikletave.

10▪️Adelaide, Australia
Quhet dhe qyteti i kishave.
Eshte i famshem per vererat me te mira australiane, plazhet e pastra dhe ushqimeve te mira e te shumellojshme.

Pra kemi 3 qytete Australiane, 3 qytete Kanadeze, 2 Japoneze dhe 2 europiane

Facebook Comments