Nga Edon Kuqi

◾◾◾

Këto muajt e fundit nUk kanë qënë aspak të lehta për kryeministrin e vendit tonë,po të dëgjojmë kryeministrin fajin për këtë e kanë të gjithë përvec atij,te pagabueshmit që nuk po rresht së gabuari.
Negociatat janë kthyer në kryefjalën e ditës dhe të gjithë me sytë nga Evropa duke pritur lajmin e mirë të një PO-je nga vendet anëtare pëe Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut,dhe pse falë qeverisë ne këtu në Shqipëri I kemi festuar tre herë rresht “hapjen e negociatave” dhe të treja herët me të njëjtin fjalim deshperues te kryeministrit ku për cdo vit feste e vetja gjë që ka ndryshuar ka qënë stili I mjekres së tij pasi fjalimi I njëjtë ne I kemi kryer detyrat dhe nuk është faji jonë por I Evropes që nuk është e zonja të zgjidhë cështjet e veta të bredshme.
Edhe këtë vit do degjojme të njëjtin fjalim ,sigurisht jo fjalimin e dorëheqjes së njeriut që ka dështuar tre herë për marrjen e një PO-je por fjalimin e përvitshëm të njeriut që nuk merr kurrë përgjegjësi.
Franca nuk kishte lëvizur nga qëndrimi I një viti më parë ndërkohe Finlanda është në një mëdyshje të thellë ndërkohë që Holanda vazhdon të jëtë kundër.
Arsyet I kanë thënë e zeza mbi të bardhë,Shqipëria nuk ka bërë asnjë hap para në përmbushjen e reformave të rëndësishme ku theksi vihet te reforma në drejtesi dhe lufta ndaj korrupsionit,ne I dimë këto por presim që të na I thotë patjetër një I jashtëm që ne të ulemi dhe të kthjellohemi dhe nuk kem faj në fakt pasi e vetmja gjë që ka funksionuar më së miri gjatë qeverisjes së Edi Ramës është propaganda dhe lavazheria pa limit e mendjes së shqipëtarëve.
Nuk mund të presim që të hyjmë në Evropë ndërkohë që pandëshkueshmëria është trend ku ata që jo akuzohen por që janë kapur me presh në duar duke vjedhur vota te drejtojnë komisionin për reformen zgjedhore,sa paradoksale dhe e trishtë njëkohësisht.
Si mund të presim të hyjmë në Evropë ku ata që japin tendera si ai I Milot-Balldre ku një kilometër rrugë kushton 20 milion euro nuk ndëshkohen,ku ministrat akuzohen dhe faktohen si pjesmarres në grupe kriminale dhe dënohen për shpërdorim detyre.
Si mund të pretendojmë të jemi pjesë e Evropes ku nuk zbatohen parimet e demokracisë dhe shtetit ligjorë si në rastin e Unazes së Re ku ai që jep tendera miliona euro është I lirë ndërkohë që banorët që mbrojnë pronen e tyre dënohën e trajtohen si kriminelë madje dhe tallen e ofendohen nga ndërkombëtarë teveqelë që e dinë mirë që nuk I gjen gjë pasi u ka rënë fati të jenë ambasadorë në republiken e pandëshkueshmërisë.
Jemi jo 10 vite larg ëndrreës se Shqipërisë si gjithë europa por qindra vite pas nëse do vazhdojme të bëjmë zgjedhje me një parti e një kandidat si në votimet e qershorit ku farses së një qeverie fasadë iu bashkuan dhe disa burokratë të kësaj evrope ku duam të shkojmë.
Jemi shumë larg Shqipërise demokratike nëse vazhdojmë të kapin cdo institucion e nëse ndonjë nuk e kapim mundohemi ta shkarkojmë si në rastin e Presidentit të Republikes që duhet thënë në fakt që është I vetmi institucion që ka mbetur denjësisht në këmbë.
Si mund të pretendojmë të jemi vend Evropian ku mazhoranca deformon një raport të rendësishëm si ai Komisionit të Venecias vetëm për ti rënë Presidentit dhe tre ditë më pas të mos bëjë asnjë koment për atë që është shkruar e zezë mbi të bardhë se gjithcka e përgatitur në qershor nuk janë as zgjedhje e as votive por shkelje e parimeve të demokracisë.
Nuk besoj që në Francë,Gjermani apo Belgjikë të ketë një kryetar bashkie të dënuar si Valdrin Pjetri që kandidohet nga kryeministri por më pas lihet I vetëm,
Ne jemi shumë larg evropes dhe do jemi akoma më larg nëse vazhdojmë në këtë rruge pa krye,nëse do vazhdojmë me pandëshkueshmërinë dhe fasaden,me mungesen e shtetit ligjorë dhe parimet universale të të drejtave të njeriut.
Mos u mërzisni nëse këtë vit do dëgjoni të njëjtin fjalim më të njëjtët fajtorë ngushëllohuni me faktin që të pakten ka ndryshuar sërish mjekren dhe pse shpresoj ti ketë prerë thonjët.
Fajin e kanë të gjithe,me Ilir,Monikë,Lul e Sali madje dhe Cim Peka që nuk e le të qetë kryeministrin.
Të jemi koshjentë që gishti I mesit I Borchard në fakt është gishti që do na I ngrejë cdo vit evropa nëse do vazhdojmë të pretendojmë që mund të hyjmë në europë më të njëjtin kryeminister dhe nuk do e ulë gishtin derisa ne të ulim Edi Rama nga karrigia.
SHAME ON YOU KRYEMINISTËR…

Facebook Comments