Nga Aurenc BEBJA

◾◾◾

“L’Avenir du Tonkin” ka botuar, të enjten e 20 majit 1937, në faqen n°11, një shkrim në lidhje me tentativën komuniste për të rrëzuar nga froni mbretin Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Komunizmi dhe përpjekja e kryengritjes shqiptare

“Berlin. – Një shkresë jozyrtare e botuar nga gazetat gjermane flet për përpjekjen e kryengritjes së Shqipërisë, në të cilën theksohet karakteri i saj komunist.
Kjo shkresë dëshmon se grushti i shtetit u përgatit nga agjentët e Moskës dhe përfundon se Internacionalja Komuniste (Ndërkombëtare) bëri gabime serioze në llogaritjet e saj, sepse nuk mori parasysh lidhjen e fortë të popullatës shqiptare me Mbretin të saj.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

Facebook Comments