Nga Qamil GJYREZI

◾◾◾

Mbas një reflektimi gadi dy mujor, P.D. do të fillojë pregatitjet elektorale për zgjedhjet e parakoheshme lokale dhe kombëtare dhe aksionin politik për rrëzimin pa kushte të qeverisë së Rilindjes, me një kryeministër pothuajse të dorëhequr!
P.D. ka dy alternativa madhore:
Së pari zgjedhjet e parakohëshme!
Së dyti pavarësisht se është në opozitë, mendon dhe është e përgjegjshme për aspiratën europiane të shqiptarëve!
Edi Rama qëndron në karrigen e drejtuesit të ekzekutivit me “retorikë boshe” llafe dhe vetëm me imazhe të artit të tij grafik!
Së fundi sfondet e konferencave të shtypit të Edi Ramës me imazhe piktorike dhe ngjyra, tregojnë të ardhmen e tij të pasigurtë biles si mësues pikture, mbasi në Akademinë e Arteve nuk e pranon më njeri!
Pregatitjet e strukturave lokale dhe kombëtare të P.D.-së, janë një hap i domosdoshëm për fitoren e së djathtës dhe ndryshimin e sistemit në Shqipëri!
Strukturat politike lokale dhe kombëtare duhet të angazhohen dhe organizohen në të gjitha planet për të siguruar fitoren bindëse të P.D.-së dhe shpëtimin e shqiptarëve nga “Klika” e Edi Ramës në pushtet!
Kriza politike, sociale dhe psikologjike në Shqipëri është e thellë dhe shumëplanëshe, prandaj hapja e prespektivës Europiane të Shqipërisë është e domosdoshme!
Qeveria e Edi Ramës i’a mbylli gadi derën e Europës të gjithëve me politikat e dështuara në të gjitha fushat!
Prandaj zgjedhjet e njëkohshme parlamentare dhe lokale të parakohshme, me qeveri tranzitore janë “ilaci” më i mirë për shpëtimin e të gjithëve jo vetëm demokratëve!
Politikanët gjermanë dhe ata europianë e thonë haptas se mendojnë për të ardhmen e të rinjve dhe shqiptarëve, jo për ministrat e Rilindjes që e shpopulluan Shqipërinë, duke i detyruar shqiptarët të marrin rrugat e emigracionit për të ekzistuar ata dhe familjet e tyre!
Ngritja e shtabit qendror elektoral dhe politik dhe atyre lokale do të bëjë të mundur organizimin e P.D-së , kontaktet nga afër me qytetarët, bashkimin e faktorëve politik kombëtar dhe lokal dhe hapjen e P.D.-së për individ me integritet intelektual dhe profesional nga të gjitha fushat e zhvillimit!
Hapja e partive është e domosdoshme për afrimin e ideve, projekteve të reja, për zgjidhjen e krizës më të madhe politike që pas pavarësisë 1912, në Shqipëri!
Integrimi europian nuk i takon qeverisë së trafikut të drogës të drejtuar nga Edi Rama, por rinisë dhe të gjithë shqiptarëve!
Prandaj P.D., duke kuptuat thellë rëndësinë e integrimit europian do t’i zhvillojë protestat në një periudhë tjetër, për t’i dhënë goditjen përfundimtare të Edi Ramës dhe rilindasve të papërgjegjshëm!

Facebook Comments