Përktheu Demeter JAMO

◾◾◾

Eleftheri Ora publikon nje lajm qe sipas saj, ju kerkon autoriteteve te shtetit Grek te prononcohen per ngjarjen dhe te dalin me nje deklarate zyrtare perpara mediave.
Eleftheri Ora thote se mengjesin e sot rreth ores 7:00 u be i mundur ndalimi nga asfalia Greke e nje grupi njerzish me shtetesi te ndryshme por me Kombesi Kosovare pasi ata dyshohet se kane hyre ne territorin grek me urdher te Shtetit të Festim Lato( Festim Lato, President I perjtshem I Republiken së Çamerise sipas mediave Holandese,u ekzekutua ne nje super atentat,i organizuar nga Organizata Panhelene Katakuzenos ),

Grupi Kriminal sipas deklarimit te Policise udhehiqej nga Vladimir Kabashaj, person me origjinë Shqipetare nga Vlora,i cili u ndalua ne te hyre te Qytetit te Igumenices 3 km larg nga vendi ku u ndalua grupi prej 14 personash. Vladimir Kabashaj udhetonte me nje makine tip BMW seria 7, me targa Holandese ne pronesi te Festim Lato. Ne makinen Ku udhetonte Kabashaj u gjeten materiale propagandistike te Çamerise dhe 14 uniforma ushtarake te Ushtrise Clirimtare te Camerise ku sipas policise do perdoreshin nga grupi kriminal, ne makinen ku udhetonte Kabashaj u gjet nje pistolete, dhe nje harte e Qytetit te Janines ku disa institucione te shtetit grek ishin qarkuar me te kuqe,ku sipas organeve kompetente do ishin pjese e sulmit nga ky grup kriminal.
Personat jane shoqeruar tashme nga policia per tu marre ne pyetje dhe neser do dalin perpara gjykates Greke ku do perballen me akuzen e spiunazhit.
Ndersa Vladimir Kabashaj eshte mbajtur ne zyrat e Asfalise vetem 1 ore dhe eshte liruar.Ne momentin e largimit nga zyrat e Asfalise Kabashaj gjendej ne shoqerine e 3 personave punojes te Ambasades Holandese ne Greqi.
Ndersa makina ne pronesi te Festim Lato, ku udhetonte Kabashaj eshte marre nga nje person i cili u pa te zbriste nga nje makine diplomatike e Ambasades Amerikane.
Eleftheri Ora i kerkon ministrise se brendshme greke te deklarohet per lenien i lire te Vladimir Kabashaj.
Lideri i Agimit te Arte Nikolaos Michaloliakos ka akuzuar Cia-n dhe AIFD Holandese per perfshirjen e tyre ne kete histori.
Zoti Michaloliakos shkon me larg ne deklarimin e tij ku thote se Asfalia eshte njoftuar nga Sherbimi Informativ Shqipetar per levizjet e Kabashaj, ku kjo e fundit percolli ne autoritetet Helene nje informacion te marre nga agjentet e Shërbimit Informativ Shqipetar qe veprojne ne Holande. Ky bashkpunim i policive thote Michaloliakos eshte per tu pershendetur pasi tregon se edhe shteti Shqipetar eshte kunder veprimtarise te Festim Lato,I cili edhe i ikur nga kjo bote vazhdon shkakton probleme ne Greqi

Eleftheri Ora
Tasos Kokkinidis
Pershtati ne Shqip Demeter Jamo

Facebook Comments