Nga Stefan ÇAPALIKU

◾◾◾

Për të ndihmuar kujtesën e atyre që thonë se Teatri Kombëtar ka vetëm një traditë socrealiste dhe se na paska shkaktuar më shumë dëme, si dhe kujtesën e kundërshtarëve “estetikë”, po rreshtoj këtu traditën në tranzicion të këtij teatri vetëm për periudhën 1991-2010, për të cilën edhe kam mbajtur shënime. Nëse artistëve dhe spektatorëve të këtyre shfaqjeve nuk i dridhet asnjë tel, o burra përpara drejt fitorjesh të reja.

Repertori i Teatrit Kombetar (1991-2010)

PREMIERA Të VITIT 1991

1. “Vizita e damës plakë”, nga F. Dyrenmat, regjisor Gëzim Kame.
2. “Dasëm gjaku”, nga F.G.Lorka, regjisor Gëzim Kame.

PREMIERA TË VITIT 1992

1. “Besa”, nga S. Frashëri, regjisor Alfred Bualoti.
2. “Zgjimi”, nga K. Marko.
3. “Dhelpra dhe rrushtë”, nga G. Figueredo, regjisor Dhimitër Pecani.
4. “Rikardi i tretë”, nga Shekspir, regjisor Agim Qirjaqi.

PREMIERA TË VITIT 1993

1. “Dy zotërinjtë nga Verona”, nga Shekspir, regjisor Dhimitër Pecani.
2. “Kati i VI-të”, nga A. Zheji , regjisor Alfred Bualoti.
3. “Fando e Lis”, nga Arrabal , regjisor Agim Qirjaqi.
4. “Bregu i pikëllimit”, nga Teki Dervishi, regjisor Vladimir Milçin.
5. “Loja e pushimeve”, nga Mihai Sebastian, regjisor Milto Kutali.

PREMIERA TË VITIT 1994

1. “Këngëtarja tullace”, nga Ionesko, regjisor A. Qirjaqi dhe M. Xhelili.
2. “Magjia e madhe”, nga E. De Filipo, regjisor Gëzim Kame.
3. “8 Persona plus”, nga Ferdinand Radi, regjisor Ferdinand Radi.
4. “Fernando Krafi më ka shkruar letër”, nga Tankred Dorst, regjia Gëzim Kame.
5. “Motrat”, nga P. Muça, regjisore Drita Pelingu.

PREMIERA TË VITIT 1995

1. “Madhështia e marrëzisë”, nga Vangjel Kozma dhe Jani Duri, regjisor Agim Qirjaqi.
2. “Tiranozauri”, nga Kasem Trebeshina, regjisor Gëzim Kame.
3. “Oportunesku”, nga T. Mushatesku, regjisor Mihal Jordesku.

PREMIERA TË VITIT 1996

1. “Hekurat”, nga Arpad Ganz, regjisor Mihal Luarasi.
2. “Don Zhuan”, nga Molier, regjisor Artan Imami.
3. “Lojra në oborrin e pasmë”, regjisor Gëzim Kame,.
4. “Vdekja e Dantonit”, nga George Byhner, regjisor Vladimir Milçin.

PREMIERA Të VITIT 1997

1. “Apologjia e vërtetë e Sokratit”, nga Kostas Varnalis, regjisor Gëzim Kame.
2. “Quo Vadis”, nga SerafinFanku, regjisor Serafin Fanku.

PREMIERA TË VITIT 1998

1. “Inspektori”, nga Gogol, regjisor F. Radi dhe A. Radi.
2. “Muzeu”, nga Kasem Trebeshina, regjisor Gëzim Kame.
3. “Kopështi me dallandyshe”, nga B. Cikloropulos, regjisor Kiço Londo.
4. “Ditë vere”, nga Mrozhek, regjisor Bojken Lako.

PREMIERA TË VITIT 1999

1. “Ëndra e një nate dimri”, nga Ismail Kadare, regjisor Armando Bora.
2. “Absurditet antik”, nga Kasem Trebeshina, regjisor Drini Hajdinliu.
3. “Gjethja”, nga V. Kozma, regjisor Naum Shundi.

PREMIERA TË VITIT 2000

1. “Njeriu, virtyti, kafsha”, nga L. Pirandelo, regjisore Drita Agolli.
2. “Armiku i Popullit”, nga H. Ibsen, regjisor Agim Qirjaqi.

PREMIERA TË VITIT 2000

1. “Nata e trokitjeve në xhama”, nga Dh.Anagnosti, regjia Dh. Anagnosti.
2. “Utopos”, nga Stefan Çapaliku, regjisor Rikard Ljarja.
3. “Vdekja dhe virgjëresha”, nga Ariel Dorfman, regjisor Kiço Londo.
4. “Mbreti po vdes”, nga Eugjen Jonesko, regjisor Armando Boro.

PREMIERA TË VITIT 2002

1. “Portreti i Dorian Greit”, nga Oskar Uajlld, regjisor Kiço Londo.

PREMIERA TE VITIT 2003

1.“Rrëshajet”, nga Dejvid Edgar, regjisor Arben Kumbaro.
2. “Ngjarje ne Zoopark”, nga Eduard Albee, regjisor Kastriot Çipi.
3. “Gomone”, nga Mihal Luarasi, regjisor Gëzim Kame.
4. “Më mirë nesër se pasnesër”, nga Dh. Psatha, regjisor Milto Kutali.
5. “Karnavalet”, nga Spiro Çomora, regjisor Dhimitër Pecani.
6. “Pulbardha”, nga Anton Çehov, regjisor Kiço Londo, 21.12.2003.
7. “Togeri i Inshmorit”, nga Martin Mc Donagh, regjisor Genti Bejko.

PREMIERA TË VITIT 2004

1. “Cilindri”, nga Eduardo De Filipo, regjisor Kastriot Çipi.
2. “Nuk ka të ngopur”, nga Spiro Duni, regjisor Spiro Duni.
3. “Kapitulli i II-të”, nga Neil Simon, regjisor Mehmet Xhelili..
4. “Streha e të harruarve”, nga Ruzhdi Pulaha, regjisor Mihal Luarasi.
5. “Kopraci”, nga Molier, regjisor Hervin Çuli.
6. “Hijet e natës”, nga Vedat Kokona, regjisor Hervin Çuli.

PREMIERA TË VITIT 2005

1. “Macja në çatinë e nxehte” nga T. Williams, regjisor Spiro Duni.
2. “Pjata e drunjtë”, nga Morison, regjisor Gëzim Kame.
3. “Pleshti në vesh”, nga Zhorzh Fejdo, regjisor Kiço Londo.
4. “Kush ma martoi vajzën”, nga Ilir Bezhani, regjisor Ilir Bezhani.
5. “Si e mposhta Musolinin”, drama dhe regjia nga Haqif Mulliqi.
6. “Xhaxha Vanja”, nga A.P.Çehov, regjisor Hervin Çuli.

PREMIERA TË VITIT 2006

1. “Drejt Perendimit”, nga Albri Brahusha, regjisor Spiro Duni
2. “Korbi i bardhe” nga Mihal Luarasi, regjisor MihalLuarasi

PREMIERA TË VITIT 2007

1. “Franku V” nga Durrenmat, regjisor Arben Kumbaro
2. “Pamje nga ura” nga Artur Miler, regjisor Albret Minga

PREMIERA TË VITIT 2008

1.“Allegretto Albania” nga Stefan Capaliku, regjisor Altin Basha
2.”Fishkellima ne erresire” regjisor Spiro Duni
3. “Trojanet” nga Euripidi, regjia Kostas Papallouli

PREMIERA TË VITIT 2009

1.“Filumena Marturano” nga E De Filipo, regjisor Albert Minga
2. “Kush ka frikë nga Virgjinia Ëoolf”, nga E.Albee, regjia K.Bekteshi
3. “Te gjithe me huqe”, regjisor Gezim Kame

PREMIERA TË VITIT 2010

1.“Forca e zakonit” nga Tomas Bernhard, regjia Kristian Papke
2. “Gjashte personazhe kerkojne autor” nga Pirandelo, regjisor M.Xhelili
3.”Darka e gabuar” nga Ismail Kadare, regjia F.Haxhiraj
4. “Nje tabllo absurde” nga Ferdinand Hysi, regjia Milto Kutali

Facebook Comments