Nga Kastriot MYFTARAJ

Zheji, ti, si shoku dhe miku më i ngushtë i dikurshëm i kryeministrit, më mirë se kushdo duhet ta nuhatësh të vërtetën e arsyes private të Kryeministrit Rama për emërimin e G si Ministër i Punëve të Jashtme. Rea ka të drejtë të indinjohet, ajo nuk bashkëjeton dhe as ka bashkëjetuar me G.

Ti që e njeh nga afër kryeministrin tone, si miku intim i dikurshëm, dhe prandaj i di shijet biseksuale të tij, nuk mund të mos e zbërthesh enigmën.
Është vetë kryeministri që bashkëjeton me G! Mund ta kishe thënë këtë Zheji, pa ngurim, sepse për monoseksualitetin tënd nuk ka dyshime.

Ti që e njeh mirë kryeministrin e kupton nga mënyra sesi G i shkon pas Ramës edhe në shëtitjet pas mbledhjeve partiake, si çun i palluar.

Gjithsesi, nëse në vitet e rinisë së hershme, nën efektin e leximit të “Portretit të Dorian Gray”, ta themi në shqipen slang shqeto, e ke palluar kryeministrin tonë dhe nuk i ke dhënë feed back, ky duket se është shkaku që kryeministri sot po të “pallon” me fuqinë e pushtetit, ashtu siç e di ti vetë, deri në rrethin e gjerë familjar.
Ky është “burgu” që ka zgjedhur për ty kryeministri, e këtu shërben si gardiane e qelisë tënde edhe vajza e tij e adoptuar, Rea.

Nëse gjërat janë kështu Zheji, atëhere gjej kurajën intelektuale dhe shkruaj një letër të hapur, të ngjashme me De Profundis të Oscar Wilde, që do të mbetet historike në letrat shqipe.

Sa për Rean, hmmm Rea, çfarë emri! Ideja është që kur prindërit i venë fëmijës së tyre, jo një emër abstrakt, por një emër konkret, në këtë rast atë të një perëndeshe mitologjike, duan që fëmija të ketë fatin e saj. Rea mitologjike lindi gjashtë fëmijë me Kronosin dhe ai, pas lindjes i kërkonte gruas që t’ ia jepte foshnjën për ta ngrënë. Mit me bazë mbetjet e traditave kanibale. Çfarë emra u venë fëmijëve dhe pastaj këta në vend që të padisin prindërit, fyhen se u thonë që bashkëjetojnë me dikë! Meqë ra fjala, G nuk duket të ketë natyrën e Kronosit.

Mos i shkruaj Reas, Zheji, por shkruaji Uraniusit!

Facebook Comments