Gëzuar Pashket 2019 🇦🇱️ Felices Pascuas 2019!!! 🇦🇱️ Përkujtimi i 20 vitesh, më 27 prill 1999 – 2019 i Masakrës së e Gjakovës – Kosovës!!! 🇦🇱️

Për të nderuar sakrificën e atyre që u vranë në Masakra i Rekën e Keqe dhe Lugun e Carragojës në rrethinën, e në mes të Gjakovës dhe Junikut – Kosovës – vetëm pse ishin Shqiptar, prej bëhen homazhe e Martirëve, sot, orës 13:00 mbahet në Kishës Ortodokse Shqiptare e Buenos Aires – Argjentinë; dhe sot orës 22:00, ne Festojmë Liturgjia Hyjnore (Mesha) i Vigjiljen të Pashkës. Ne gjithashtu përmbahemi plotësisht dhe shoqërojmë, nga zemra, Vëllezërit dhe Motrat tona Shqiptare e “Vallja e Fitores 2019”, Rikthimi i Bijve të Shqipes në Folenë e Shqiponjave!!!

Krishti u Ngjall!!! Me zemer ju uroj, per shum vjet, Gëzuar Pashket Vllezer dhe Motra, dhe Miqte Shqiptarë e mi Ortodoks, dhe të gjithë atyre që e festojnë në ketë ditë, kudo që gjindën, e per shume vjet!!! Urime, Harmoni dhe Lumturi Pacit, Dashuria, Shendeti e Mbaresia Mbreterofte ne zemrat tuaja, e Bekim dhe Dashuri ne Familjet tuaja. Perendia u Bekofte të gjithë Ju dhe gjithe te dashurit tuaja!!! Në këtë Ditë të Shenjtë të Ringjalljes së Krishtit, urojmë të gjithë besimtarët, si edhe të gjithë Shqiptarët kudo që ndodhen, të kenë Bekimin dhe Dritën e Zotit!!! Mu ashtu si thoshte At Gjergj Fishta: “Vërtetë ne kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë!”!!! Përfitoj nga rasti për të përshëndetur më dashuri të gjithë Shqiptarë Mysliman, Bektashian, Agnostik, Ateist dhe të Krishterë, Vëllezërit e mi të gjakut: Shume Respekt dhe Urimet më të mira për të gjithë ju!!! Ti hapim derën Mirësisë, Dashurisë Vëllazërore dhe të mposhtim egon, mosmirënjohjen, urrejtjen e ndasitë, të duam të mirën e njëri tjetrit, se vetëm kështu duam të mirën e Shqipërisë sonë të Bekuar!!! Lumturi e begati gjithmone!!! Rofshin te gjith Shqiptaret ne te gjith boten, pa dallim Feje!!! Ne gjithashtu kujtojmë veçanërisht, qe sot, 20 vitesh, më 27 Prill 1999, forcat serbe rrethuan Rekën e Keqe dhe Lugun e Carragojës në rrethinën e Gjakovës, e fshatit Neca️j, Nivokaz, Dobrosh, Sheremet, Jahoc, Ponoshec, Racaj, Ramoc, Madanaj dhe Orize, brenda disa orëve u krye ekzekutimi më makabër dhe masakra më e madhe në luftën e Kosovës gjatë viteve 1998-1999, masakra qe nuk do të harrohet kurrë!!! U prehte ne Paqe!!! U takofshit ne Parajse!!! Të rroni e ta kujtoni!!! Ngushllimet, edhe Familjarve dhe Miqtë!!! Lavdi te gjith atyre qe Gjakun e kulluar te arbrit e derdhen dhe u bene Drite e Perjetshme ne Altarin e Lirise!!! Lavdi te gjithve deshmorve te ren per Liri!!! Respekt dhe shume Krenari sepse Lirin e paguan me Gjak!!! Lavdi ne Shekuj te Shekujve!!! Nuk do te jete dita e larget kur Shqipetaria te Triumfoj!!! Në Lavdinë e Kombit tonë Shqiptar përgjithmonë!!! Rrofshi sa malet e Shqipnis!!! Rroftë Shqipëria Etnike!!! Lavdi dhe Shume Respekt Gjaku i Arberit!!! Rrofte gjithe Martirëve dhe Herojte Shqiptarë e Kombit tone qe u Sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Rrofte gjithe Herojte e Kombit tone qe u Sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Rroft Liria, dhe Rroft Dardania Sacra – Kosovë, dhe Rroft Çamëria!!! Rroft Kombi Shqiptare!!! Në Lavdinë e Kombit tonë Shqiptar përgjithmonë!!! Rroftë Shqipëria Etnike!!! I Liris se Iliris!!! Autoctonus!!! Bashkimi Kombëtar do të bëhet patjetër!!! Populli i Bashkuar kurrë nuk do të mposhtet!!! Rrofte Ribashkimi i Shqiperise!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë,

Shkelqësia e Juaj Imzot +Aleksander i Shqiptarëve, Kryepeshkop – Bir I Shqiponjë

Facebook Comments