Nga Mirton MATAJ

◾◾◾

Si duket, poetit Arben Duka, frymëzimi i ka ardhur nga prapa, që nga vitet kur ishte pello në Shkollën e Bashkuar.
Prandaj ky frymëzim komunist e ka ushqyer gjithmonë nga prapa, që nga viti i largët 1973. Frymëzimi, do thënë kishte fytyrën e një oficeri me emrin Andon.
E arriu apo s’e arriu frymëzimi nga prapa Arben Dukën, kjo është një çështje që do hetuar nga tematikat e mprehta të editorialeve të tij të rimuara.
Rimaxhi të cilit prapa i vjen frymëzimi…

Që bejtexhiu Arben Duka kishte probleme me trurin e kisha kuptuar por tani po kuptoj edhe rrënjët e agresivitetit të tij…
Ku t’i kërkoj rrënjët e tua Arben?
Në shkollën “Skënderbej” apo në Shkollën e Bashkuar?
Të thella i paske pasur rrënjët!
Ja paske vënë bythën punëve që në moshë të njomë…
E paske siguruar shkollimin dhe të ardhmen me djersën e bythës…
E paske përdorur bythën si armë të dëmtimit në masë për të shkatërruar fillimisht armiqtë e kllasës dhe tani në pleqëri armiqtë e Ramës.
Kisha kohë që ngurroja të publikoja dokumentin e mëposhtëm më tepër për arsye etike dhe mëshirë kristiane por për monstra si ty qenka e pamundur…
Zërat e viktimave të tua kërkojnë shpagim, kufomat e çnderuara kërkojnë hakmarrje!
Ti Arben Bythçpuari e ke vendin në koshin e mbeturinave toksike, ti je një virus i rrezikshëm që duhesh izoluar, t’i je një vegël vdekje prurëse në duart e padronëve të tu.

Mallkuar qoftë raca e kuqe e shërbëtorëve të paskrupullt e fshehur pas maskash poetësh dhe artistësh .

Facebook Comments