Nga Qamil GJYREZI

Shijak

Dorëheqja e Edi Ramës do t’i japi fund edhe politikës së crregulluar “bipersonale” me gjuhë anarkike: “As mish as peshk në Shqipëri dhe Ballkan”!
Edi Rama me qëllim deklaron se nuk jam “As i majtë as i djathtë”, por në të vërtetë është “Rilindas dhe vjedh votat dhe pasuritë materiale dhe shpirtërore të shqiptarëve”!
Edi Rama deklaron gjithashtu me qëllim se nuk jam: “As me Europën e as me Amerikën”, por në të vërtetë “lobon” me Klane anti-kombëtare për politika personale sunduese!
Edi Rama bën plane për ndryshime kufijsh dhe premtuar “gjoja” stabilitet në rajon dhe në anën tjetër shitet si “patriot” dhe emëron ministra Rilindas nga Kosova.
Edi Rama akuzon opozitën për bashkëpunim me rusët, vetë “lobon” me klane të errëta ruso-sllave!
Kjo lloj “paradigme politike”, tipike post-moderne duke “luajtur” me të vërtetat kombëtare dhe rajonale e bën të domosdosëm largimin e Edi Ramës !
April 2016 C.N.N: Albanian Prime Minister Edi Rama: “Trump nomination would harm America”. (Wikipedia 2019).
C.N.N.-Kryeministri shqiptar Edi Rama: “Emërimi i Trump do të dëmtonte Amerikën”?!
January 2019. “Edi Rama hits out at Voice of America after an investigation into alleged political hiring in the prison system, unboëed by criticism of his treatment of the media” (Wikipedia 2019).
Edi Rama goditi tek Zëri i Amerikës, duke e quajtur “Garbage” (Kazan) pas një hetimi mbi punësimin e supozuar politik në sistemin e burgjeve, i shtrembëruar nga kritikat për trajtimin e tij të mediave.
Në vitin 2004 në takimin e parë zyrtarë në Berlin Kancelarja Angela Merkel iu drejtua Kryeminstrit Edi Rama që: “Na shihni në sy dhe thoni të vërtetën”!
Edi Rama dhe Rilindja bëjnë sikur i “shohin në sy” ndërkombëtarët dhe në anën tjetër “mbjellin” kanabis dhe “vjedhin” vota!
April 2018 Angela Merkel Meeting with Albanian Prime Minister Rama–“Neither Fish Nor Flesh”! (Screenshot Top Channel).
Prill 2018. Në takimin zyrtarë në Berlin media e konsideroi takimin e Angela Merkelit me Edi Ramën – “As mish as peshk”!?
Prandaj largimi i Edi Ramës me politikën “as mish as peshk”, nuk do t’i bëjë nder vetëm shqiptarëve por do të ndryshojë ekulibra edhe në rajonin e Ballkanit dhe politikës europiane dhe amerikane në rajon, për më shumë stabilitet dhe siguri!

Facebook Comments