“Skulpturën e famshme të Teksas Ranger si dhe një shqiponjë të realizuar prej autorit e kisha parë dhe shijuar nga afër në Kali, fati desh që në Portugali të takoja dhe vajzën e tij Melanie e cila pati mirësinë të më tregonte më shumë për jetën e jashtezakonshme të njërit prej kaubojsve të fundit…”

🇦🇱Don Hunt

Don Hunt filloi si një fermer, por u largua nga biznesi familjar për të ndjekur pasionin e tij për skulpturë dhe për të përqafuar një karrierë si skulptor .
Kontributet e tij në artin publik përfshijnë The Texas Ranger Monument në Waco, Teksas si dhe veprën më madhe të jetës së tij për Corey Lidle në West Covina, California.
Hunt u zgjodh mes qindra skulptorëve për të përkujtuar amerikanët legjendarë si Barbara Jordan, Tom Landry, Whizzer White dhe Grant Teaff.

Hunt shkurtimisht e karakterizoi motivimin dhe frymëzimin e tij për artin e tij si të bazuar fort në përvojën e tij dhe në biznesin e familjes së tij:
“Skulptura ime është një zgjatje e jetës sime, interesave dhe besimeve të mia.
Unë e di agoninë dhe ekstazën.
Rrënjët e mia janë të thella.
Zemra ime harron të rrahë kur dëgjon goditjen e çekiçit nga drejtuesi i ankandit.

Mjerisht, Don Hunt u shua herët dhe papritur më 14 shkurt 2011. Ai ishte 70 vjeç dhe u varros në Gatesville.
Trashëgimia e tij vazhdon në artin e tij dhe botës së artit do t’i mungojë karizmin dhe frymëzimi i tij si një prej skulptorëve më të talentuar të kombit amerikan.

🇺🇸Don Hunt

Don Hunt started out as a rancher, but left the family business to follow his passion for sculpture and embrace a career as a full-time bronze sculptor. His contributions to public art include The Texas Ranger Monument in Waco, Texas, and his larger than life-size tribute to Corey Lidle in West Covina, California. Hunt was chosen from a pool of hundreds of American sculptors to memorialize legendary Americans such as Barbara Jordan, Tom Landry, Whizzer White, and Grant Teaff.

Hunt succinctly characterized his motivation and inspiration for his art as firmly grounded in his experience in his family’s ranching business. For example, “My sculpture is an extension of my life, my interests, and beliefs. I know the agony and the ecstasy. My roots run deep. My heart skips a beat when I hear the sounds of an auctioneer.”

Sadly, Don Hunt passed suddenly and unexpectedly on February 14, 2011. He was 70, and is buried in Gatesville. His legacy endures in his art and the art world will miss his charisma and inspiration as one of our nation’s most talented bronze sculptors.


Facebook Comments