Nga Eduard NDOCAJ

Atëherë, kur hidheshin themelet e Rilindjes.
Uronim dhe Mimin për ditëlindje.
Premtimet e Lezhës i harrove shpejt,
Kukësit i vure taksë për shtëpin e vet.
Një përshëndetje kam për ty “kolege”,
Që tek kënga e bejtja mbete.
Anita Bitri dikur këndoi,
e sot ti e meriton:

“Ku shkuan fjalët që m’i thoje me aq zjarr?
Ku shkuan premtimet që bëje cdo mëngjes?
Ku fluturoj e jotja qeveri e parë?
Që për Lezhën dhe Kuksin ka sjellë vetëm stres!”

Facebook Comments