Nga Alfred ZENELI

1.

Si sot e 10 vite para pësove
perplasje im atë
Enver Bajram Zira Shehu ZENELI
Nga njiiii
që të largoj përgjithmonë
Si sot me erdh lajmi
nga cuca jote Dirja
M’tha ne tel se Veri ka psu …
Ora ish 15 e drekes,14 gusht 2008 …
Nuk e bëj per te marrë ngushëllime nga miqt e mi…

Shume zieshim per Histori…
Ta merrja …Po ma merrje në shkenca tjera…
Si vetja bone dhe tët bij…
Më mungon se skam me kë të kacafytem…
Se ishe i tmerrshëm dhe ne
shpjegim gjuhësor
Se per Gjuhë -Letërsi kishnje maru.
E më zbërtheje…parafjalet,nyjet, najfoljet, sintaksë
e morfologji.

Ktu
ishnja
shumë i
dobët unë.
Po me nji ven ta merrja…
Se shpjegoja
çkuptim ka emërtesa….
Sa
keq u zume dhe per miemrin tonë..
ZENELI…
Ti e boje
“arab” seç kish i kuptim…
Kurse unë te thash:
Joooooo…
Osht Shqiptar .
Zeneli = Zen e li ( jane di folje bashkë…)
Siç uzumë dhe per emrin…që i kishin vu Gjon Kastriotit
Ivan (gjoja emër sllav )?!

Deri sa tu ktheva :
O folja
Ivan …
I van’ Enver Zenelit në shpi miqt e vet…

Si tani me kujtohet :
-Më mune prap…m’the
E u binde….
Më mungon
Veri im….
As njëherë s’të kam thirr bab…
Po
veç
në emër…
Se kshu të thrriste ene cuca jote Dirja,
motra ime
që është shumë ma e madhe se mu .

Më mungon
Ver…
Në njërën nga kto dit …
Do vij te tet shof me tre karafila ndor…

2.

Sot me 17 Gusht 2018
Sharrë,Tiranë
Ora 8 e 10 minuta.
Erdha e po flije…
Te preka e s’reagove…


çoju …
Kam
ardhë per zenje në fushën tonë…
Shpjegim nga shqipja jonë….
Hë lëviz o Veri im
po te pres …

Ke dhjetë vite që
fle …
Çoju bre
se sun
rri pa
u zan
Ti shjego nga
ana
gjuhësore
Unë nga kuptimi i emërtesave..

Çoju e mos u terhiq….
Apo po mthu …
vazhdoje vet…
Siç i rrite vllazën e motrat tuj…
E ktë dëshiron edhe për mu….
Që të vazhdoj pafunsisht…
si ti tjem
“kreje kris”…

Se nga ti kam gjënë më të shtrejt…
Slej kërken t’kundershtoj me padrejt
Po kam shumë
dhe nga nusja jote
Lutfie BALLA
që stërhiqet për drejtësi…

Kshu po e lem …

Gjith aty do vijmë
o Veri im.

Tre karafila ti solla
Luta
Dirja
dhe une…

Facebook Comments