Indrit Vokshi
loading...

Nga Indrit VOKSHI

Ju thoni ra teatri, ra Shqipëria, ra prona publike, fitoi drogokratura. Asgjë nuk ka ra. Provojmë një moment mblidhemi shumë për të mos lejuar shembjen dhe e shohim kush bie.

Gjithsesi, përtej kësaj, ka pasur dy deklerata, një nga Vllahutin dhe një nga Knut Flenkeshtejn të cilët kërkuan qeveri pozitë-opozitë. Doli z.Basha e kundërshtoi. Pati edhe një prononcim të Ditmir Bushatit ku kërkonte qeveri pozitë-opozitë.

Pse kërkohet kjo tashti? Pse dalin dy të huaj afër me Ramën dhe vetë ministri i Ramës me kërkesa të tilla? Çfarë po ndodh këtu? Pse Edi Rama don të legjitimohet në pushtet duke i bërë ftesë opozitës?

Ka një muaj që në Tiranë është hedhur në tavolina një formulë e re qeverisëse. Pa Ramën kryeministër.

Synimi i atyre që e kanë propozuar dhe që kanë vu në lëvizje politikanët në Tiranë, duke i ulur në dreka e darka me ndërmjetës e pa ndërmjetës, është çmontimi i makinerisë dhe skemës së ndërtuar nga Edi Rama.

Rama e di, sigurisht dhe, bën testet e tij, skemat e tij, me qëllim për tu pozicionuar si faktor stabiliteti dhe konsensusi, i tillë që ka fuqi të bashkohet me opozitën.

Nga ana tjetër të gjithë faktorët e tjerë politikë shqiptarë, pozicionohen kundër tij, për t’ia prishur tentativën e pozicionimit si konsensual e që ka fuqi të bashkojë politikisht.

Kjo ia rrezikon pushtetin dhe, dje votoi me dhunë ligjin për teatrin për tiu treguar njerëzve se është i fortë. Është ende ai pushteti.

Po edhe Rama e di se kjo nuk do të zgjasë.

Advertisement

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here